tirsdag 4. mai 2010

Uke 17

Torsdag 29. April: Morgenen i dag startet med å demontere en drill spent fast i en kabel av-isolerer. Den hadde blitt brukt i produksjonshallen men de hadde ikke brukt for den lenger, så derfor demonterte jeg innrettningen den var festet til slik at drillen kunne brukes :)


Litt senere fikk jeg en oppgave av Nils. Den gikk ut på å feste to rør i hver sin festeanordning. Festeanordningen så nesten ut som en flens og disse festeannordningene med rørene i, skulle festes til en tykk plate.

Rørene var stygge i enden etter avkuttingen, så det første jeg gjorde var å spenne de opp i dreibenken og dreide bort litt av enden samtidig som jeg faset enden på rørene.
Etter dette var gjort, vasket jeg rørene med avfettning for å få dem frie for fett og smuss. Da dette var gjort, var rørene klare til å limes fast nedi hylsa til festeanordningene. Jeg fant fram loctite for fastsetting, loctite-rens som sprayes på matrialene som skal limes, hansker, plasthammer og en kobberklubbe. Det første jeg gjorde var å spraye på loctiterensen og gnidde på overflatene for å få de helt reine.

Da dette var gjort smørte jeg loctite på røret og nedi hylsa på festeanordningen som røret skulle festes nedi. Det var veldig liten toleranse mellom røret og festeanordnings-hylsa, så jeg måtte bruke kobberklubba til å slå røret nedi. Det satt veldig godt fast, men etter flere dunk nærmet røret seg enden av hylsa i festeannordningen. Da det var på plass la jeg det til side og lot det tørke mens jeg startet på det andre røret som også skulle limes nedi hylsa til festeannordningen.

Da festingen av rørene var ferdig og limet tørket spente jeg det opp i dreibenken for å pusse bort merker på rørene og for å fjerne merker fra festeannordningen slik at den passet nedi sporet på plata den skulle skrues fast til. Jeg dreide forsiktig litt av festeannordningen slik at merkene ble borte. Deretter spente jeg opp røret i kjoksen med senterspiss bak og pusset røret med smergelpapir.Resultatet ble bra :)Her er et bilde av rørene med festeanordningene skrud fast i plata med det forsenka sporet til festeanordningen:


Her er et bilde av rørene jeg har laget, montert på bordet:


Verneutstyr/HMS: Brukte vernebriller til dreiingen, brukte hansker til å fjerne sponen og hadde håret satt opp.

Fredag 30. April: Til morgenen i dag pakket jeg ut litt varer. Litt senere fikk jeg i oppgave av Nils å å dreie diameteren innvendig på en hylse med gjenger størrre. Grunnen til dette var fordi en det skulle skrus fast en liten tap på en sylinderstang, og denne hylsa skulle igjen skrus fast på sylinderen slik at tappen måtte kunne gå inni denne hylsa. Men holderen for det innvendige dreistålet passet ikke inni det gjengede hullet, så jeg måtte heller finne fram et bor. Hullet måtte ikke bli så stort at gjengene forsvant eller ble ødelagt så jeg fant fram et bor som hadde samme diametermål som den ytre diameteren på tappen som skulle nedi. Dette boret spente jeg fast i bakdokka med morsekonushylse og boret gjennom hylsa med omdreinningstall på 400. Da dette var gjort prøvde jeg om tappen gikk nedi hylsa, men det gikk akkuratt ikke. Så derfor fant jeg fram smergelpapir og pusset tappen i dreibenken. Etter en liten stund med pussing prøvde jeg om tappen gikk nedi hylsa, og det gjorde den :)


Bilde: Tappen festet til sylinderstanga, hylsa skal festes til den gjengede halsen på sylinderen.

Verneutstyr/HMS: Brukte vernebrill, og brukte en lang bit av smergelpapir slik at jeg ikke hadde fingrene i nærheten av kjoksen og hadde håret satt opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar