fredag 4. september 2009

Uke 36

Torsdag 3. sept:
Dagen i dag startet med at vi pakket opp noen bestillinger og satt varene inn i reolene i verktøyburet. En bestilling var en pakke med skrujern. Disse var for korte og Henning måtte bestille nye. Vi fant også fram verneutstyr som jeg trengte til varmtarbeider kurset, bla vernehjelm, hansker, øreplugger, vernebriller, jakke og genser. Klokka ni var jeg på ABB`s HMS kurs hvor det ble gått igjennom ulike sikkerhetregler, prosedyrer og systemer.

Etter dette ble jeg med Henning til sveiseroboten. Roboten er bygd inn i et lite bygg, med en luke som åpnes ved hjelp av trykkluft. Der var det en skuff med en sveisetrådbeholder oppi. For å bytte sveisetrådbeholdern når den er tom, må luka åpnes og en truck kan kjøre inn gaflene og hente ut skuffen. Problemet var at når beholderen var byttet og skuffen ble skyvd inn igjen, ble den skyvd for langt inn og kom for nære roboten. Derfor måtte vi lage et stoppjern. Det første vi gjorde var å måle lengden av sporet som skuffen står i og hvor langt hullene i stoppjernet skulle være fra kantene på jernet. Når oppmålingen var gjort gikk vi inn på verkstedet og fant et vinkeljern som vi kuttet opp i riktig lengde og boret opp hull. Vi tok med oss en drill, riktig bor, t-jern, gjengebor og riktige skruer i forhold til gjengene. Inne i sveiserobotbygget boret vi opp hull og gjenget opp hullene. Vi gjenget opp hullene med et t-jern. Etter et par omdreininger er det viktig å vri t-jernet i motsatt rettning for å bryte spona. Resultatet ble bra og det fungerte som det skulle.

Senere på dagen, ble jeg med Magne for å bytte en dørbryter. Denne gjør at når døra åpnes, stopper maskinen som holder på å jobbe innenfor inngjeringen. Vi boret opp hull i dørkarmen og gjenget opp hull og festa den ene delen. På den andre delen skrudde vi på en metallplate, boret hull i døra og poppet den fast.
Verneutstyr/HMS: Brukte vernebriller til boringen.

Fredag 4. sept. Varmtarbeider kurs:
Idag var jeg på varmtarbeiderkurs. Kurset fant sted på Rafnes på Norward. Dagen startet med litt praktisk informasjon om hvordan dagen vidre kom til å bli. Kl 09.00 var det brannteori fram til kl 10.00. Da lærte vi om annsvarsfordeling og fare ved bruk av gass. Så var det tid for lunsj etterfulgt av gruppeoppgave og gjenomgang av oppgavene. Etter dette var det brannverntiltak og sikkerhetstiltak ved varme arbeider. Neste punkt på planen var slokkemiddler hvor vi lærte om ulike typer slokkemiddler og ulike egenskaper. Etter teorien stod eksampen for tur. Eksamen gikk kjempefint og jeg bestod ! Til slutt skulle alle gjennom en slokkeøvelse. Det ble tent på parafin i tre beholdere bygd oppover i tre etasjer. Oppgaven vår var å slokke brannen med et ABC pulverapparat. Vi fikk på oss brannjakke, hansker og hjelm med visir. En etter en gikk vi bort for å slokke brann. Det var morosmt og det gikk kjempefint å slokke brannen !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar