fredag 28. august 2009

Uke 35

Torsdag 27. aug:
I dag var det min første arbeidsdag på ABB. Jeg ble tatt i mot av hyggelige mennesker og hilste på en del arbeidskolegaer. Etter dette fikk jeg utdelt arbeidstøy. Da arbeidstøyet var på og verneskoa snørt, tok Henning som er min ansvarlige meg med ut i produksjonshallen og ga meg en presentasjon av de ulike posessene som foregår der. Blant annet rullebaner med diverse låsesystemer for å låse ringkabelanleggene/strømfordelingskapa og hindre at de ruller av banene. Noen låsemekanismer hindrer skapene i å bli skyvd bakover. Andre låsemekanismer kunne man skyve skapene over, men ikke bakover igjen.
Senere var det møte for de ansatte. Da gjorde jeg meg kjent inne i ABB`s verktøybur hvor ansatte kan komme og få arbeidsklær, verktøy og verneutstyr. Rommet består av mange skap med masse skuffer merket med ulikt verktøy og utstyr.
Senere fikk Henning et oppdrag som gikk ut på å reparere en ustø reol. vi målte opp lengden på reolens diagonal og målte lengden mellom hullene på stolpene. Etter oppmålingen gikk vi inn på verkstedet og kuttet til en metallengde og boret opp hull med riktig avstand, og fant skruer og muttere. Ferdigmontert ble reolen fin og stø.
Verneutstyr/HMS: Vernebriller til boringen.

Fredag 28. aug:
I dag startet arbeidsdagen med at vi skiftet en talje i taket som ikke var sterk nok til å dra opp en kontroll til en liten løftekran. Talja går på en skinne i taket. For å skifte den, banket vi ut en splint på en gjennomgående bolt og satt på den nye. Denne talja var sterk nok og trakk kontrollen opp.
Jeg fikk også prøvd meg litt i verktøyburet og fant hasker, arbeidsøy og verktøy til ansatte.
I ni tiden var det møte hvor det ble gjennomgått diverse informasjon for ABB om TAF systemet. På møtet var ansvarlige fra Porsgrunn vgs, ABB og jeg.
Senere på dagen fikk vi inn en poppetang som ikke fungerte. For å få den til å fungere måte vi bytte ut gripetennene og fjerne småspon fra tanga. Den gikk på trykkluft.
Til slutt skulle Henning og jeg frese opp noen ovale hull på et framdeksel. Først måtte vi lese tegningene. Tegningene sa at det ene hullet skulle være 5mm ovalt og det andre 2mm. Det første vi måtte gjøre var å finne hullets senter og det gjorde vi ved å sette på en indikator på kjoksen til fresen. Desto mindre utslag indikatoren viste jo nærmerere senteret er man. For å justere dette måtte man bruke justeringshjula på dreiemaskinen. Når dette var gjort satte vi på riktig bor og justerte det slik at det bora 2mm fra sentert av hullene. Det samme gjorde vi med 5mm hullet og da fikk vi ovale hull.
Verneutstyr/HMS: Vernebriller og langermet genser. Sikret stigen mot å velte.
Dette var mine to første arbeidsdager på ABB som jeg synes var veldig positive :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar