søndag 18. juli 2010

Uke 28

Mandag 12. Juli: Til morgenen i dag reparerte jeg noen pop-tenger. Brukte samme fremgangsmåte som jeg pleier, skru opp, rense innvendig og bytte ut slitte deler (som i uke 26 ). Skiftet også olje på noen med samme framgangsmåte som i uke (26) og sjekket om de fungerte som de skulle etter reprasjonen. Det gjorde de :)

Litt senere boret jeg hull i noen piper. Hullene lages fordi det på trykkluftverktøyene er låspinner som låser pipene fast til påkoblingsmekanismen slik at de ikke faller så lett av. Jeg boret hull i pipene ved hjelp av en jigg og hardmetallbor. Ved å sette pipa fast i jiggen og bore hull gjennom hullet i jiggen blir hullet i pipa på riktig sted, med riktig avstand fra kanten slik at de passer på trekkerne de settes på.

HMS/Verneutstyr: Jeg brukte vernebriller til boringen.

Tirsdag 13. Juli: I dag tente jeg gassbrenneren og varmet opp et fastlimt bitz i en bitzforlenger. Etter kort tid løsnet den ødelagtebitzen, og bitzforlengeren kunne brukes igjen :)

Etter dette hadde jeg ikke noen spesielt å gjøre så jeg bestemte meg for å å sveiese litt. Fant en bit firkantrør og slipet til en liten platebit som jeg tenkte jeg skulle bruke til bunn og lage en boks.

Så jeg satte i gang å sveise. Sveisemetoden jeg brukte var MIG. Da bunnen var sveiset fast, slipet jeg sveisen slik at den ble flat og fin. Til slutt sandblåste jeg boksen. Resultatet ble bra og jeg brukte den til oppsamling av litt småverktøy ;)

HMS/Verneutstyr: Fjernet brennbart materiale i nærheten. Verneutstyr jeg brukte var sveisemaske, sveisehansker og langermet genser.


Onsdag 14. Juli: I dag fikk jeg i oppgave å fikse en patron. Disse brukes til å sjekke om det er strømmgjennomføring i ringkabelanleggene. Som oftes blir det dårlig kontakt mellom koblingene inni patrona. Så jeg fikk i oppgave å finne feilen.

Det første jeg gjorde var å skru opp patrona og sjekket den miderste kontakta. Denne satt godt.


Da dette var gjort sjekket jeg koblinga som er festet til kontaktappen på toppen av patrona. Denne er koblet til på innsiden av røret som vises på bildet under . Denne var dårlig, så jeg bestemte meg for å bytte den ut. Men da måtte jeg kutte av en liten del av ledningen, så den ble derfor for kort. Så jeg laget en ny ledning med den delen av koblingen jeg sjekket på bildet over, og med kontakten som skulle kobles til på innsiden av kontakttappen i den andre enden. Det var altså en lang ledning med hver sin kobling i hver sin ende av ledningen ;) Da ledningen var montert slo jeg ned plastikkhylsa med kontaktappen.

Bilde: Deretter byttet jeg ut den ødelagte kontaktkransen med en ny. Kontaktkransen vises på bildet under ;)

Da dette var gjort, sjekket jeg om det var kontakt mellom kontakttappen og ledningen koblet til i bunn av patrona. Dette gjorde jeg med et multimeter. Ved å plassere den ene testspissen fra ledningen til multimeteret på kontaktappen og den andre i bunn der hvor ledningen var koblet til. Multimeteret ga dermed lyd, dvs at det var kontakt. Det var også en ledning til i patrona, denne var koblet til kontaktkransen og det andre koblingspunktet i bunn av patrona. Så jeg sjekket også om det var kontakt mellom kontaktpunktet og kransen. Det var det og patrona var da i orden og klar til å brukes for strømmtest på ringkabelanleggene :D

Torsdag 15. Juli: I dag samlet jeg alle delene til den nutsetrekkeren som hadde den ødelagte delen inni seg. Dette var den ene av de to nutsetrekkerene som Roger og jeg kikket på i uke (27 ).


Her er den ødelagt delen sammen med den hele delen som jeg satt inn i den nutse-trekkeren som jeg reparerte.

For å kunne reparere den ødelagte delen måtte skiva og den tykke sokkelen av, for å så kunne slå ut den knekte tappen og slå i en ny. Skiva og sokkelen måtte presses av, så Kjetil viste meg hvordan man brukte den hydrauliske pressa. Han plasserte en pipe som hadde samme størrelse som lagrene inni som holdt delene sammen. Deretter plasserte han delen med pipa og jekket den hydrauliske pressa ned på pipa og presset ut lagrene. Dette gjorde at delene løsnet. Vi hadde ikke en styrepinne med riktig tykkelse, så denne måtte bestilles før delene kunne settes sammen og settes inn i nutse-trekkeren igjen.

Ellers pakket jeg ut noen varer i verktøyburet og ryddet litt før dagen var over.

Fredag 16. Juli: Den siste dagen før ferien brukte jeg på å rydde å vaske verkstedet slik at det ble fint å reint til den første feriepulja kom tilbake ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar