søndag 10. januar 2010

Uke 1

Mandag 4. Jan: I dag var det første arbeidsdag i det nye året :D Hadde fri fra skolen, så da dro jeg likegodt på jobb ! :D Jeg hadde ingen oppgaver som ventet, så jeg bestemte meg for å sveise. Jeg fant fram to platebiter og bestemte meg for å legge den ene plata flat og sveise fast den andre på høykant, altså en kilesveis, som dere kan se på bildet:


På denne gjenstanden fikk jeg øvd på to sveiseskjøter. Den første blei sånn passe grei:

Den andre blei bedre:

Sveisemetoden jeg brukte var MIG :)
Verneutstyr/HMS: Arbeidsklær, sveisemaske og sveisehansker :) Passet på at brennbart matriale ikke var i nærheten og brukte punktavsug.
Etter mat ble jeg med Henning ut i produksjonshallen og hjalp han med to oppdrag han hadde fått. Det ene oppdraget gikk ut på å skjære av topp-stolpene på en reol. Stolpene var for høye så ved å skjære de av, kunne krana i taket svinges over reolen uten å treffe stolpene. Oppdraget gikk fint :D Det andre oppdraget gikk ut på å legge på sota film på glasset i døra til den nye sveiseroboten. Filmen skal hindre at folk som jobber i nærheten ikke blir sjenert av sveiselyset. Resultatet ble bra :)
Etter at det var gjort fikk vi en ny oppgave. Oppgava gikk ut på å flytte en fotbryter som var festet i gulvet. Vi gikk tilbake til verkstedet og fant fra fastnøkkler, slagbormaskin, bor og nye skruer og hylsertil skruene. Deretter skrudde vi av fotbryter, boret opp nye hull, slo ned hylsene til skruene og skrudde fast fotbryteren :)

Torsdag 7. jan: Morgenen i dag startet med utpakking av arbeidsklær. Etter en liten stund fikk jeg en oppgave som gikk ut på å vedlikeholde et stativ som hører til i trafo-avdelingen.

Det som trengtes å repareres var plankene på bunnen som hadde løsnet og plastikkplata som deler platene som settes i stativet fra hverandre.
Bunnen er laget av tre, så det blei litt snekkerarbeid for å få reparert den. Plankene/pinnene brukes til å skille platene fra hverandre i bunn og var bare stiftet fast til ramma. Etter en stund løsner stiftene. Oppgaven gikk ut på å skifte ut stiftene med skruer. Jeg fant jeg fram drillen og boret hull i alle plankene/pinnene. Deretter skrudde jeg alle plankene/pinnen fast med treskruer. Deretter boret jeg hull i ramma for å feste plastikkplata :D Her er et bilde av sluttresultatet:Fredag 8. Jan: I dag stod elektrode-sveising på planen. Det første jeg gjorde var å finne fram sveiseapparatet, elektroder, sveisehansker og maske. Deretter monterte jeg returkabel og skrudde på apparatet. Henning viste meg hvordan jeg skulle starte deretter prøvde jeg selv. Jeg tente elektroden mot arbeidstykket og prøvde meg fram på hastigheten jeg måtte bruke både framover og hastigheten man må bevege elektroden ned mot arbeidstykket. Etterhvert kom jeg inn i en rytme og sveisene begynnte å bli bedre :D Jeg øvde på elektrodesveising nesten hele dagen, resten av dagen gikk med til småoppgaver som å rydde etter seg og diverse :)

Bilde: Verneutstyr, sveiseapparat, elektroder,elektrodeholderen, slagghakke, stålbørste tang og meisel.

Verneutstyr/HMS: Som nevnt sveisemaske og sveisehansker. Passet på at brennbart matriale ikke var i nærheten og punktavsuget ble brukt.

1 kommentar:

  1. Hei Marie!
    Meget bra at du får med HMS'n. Fint lagt frem og forklart.
    Fortsett slik :)

    SvarSlett